Het beloningsprogramma voor de verduurzaming van uw mobiliteit.

Voor de zakelijke en woon-werk verplaatsingen — Teus van Grootveld (Oprichter)

Over Mobimiles

Mobimiles is een beloningsprogramma voor medewerkers van bedrijven en instellingen die op een duurzame manier van en naar hun werk gaan en zakelijke ritten afleggen. Fietsen, lopen, reizen met het openbaar vervoer en elektrisch rijden (van e-bike tot auto) zijn allemaal manieren waarop je milieuvriendelijk kan reizen. Het doel is om uitstoot van CO2 en fijnstof terug te dringen. En dat niet alleen; ook bevordert het deelnemen aan Mobimiles de vitaliteit en gezondheid van medewerkers.

 

De kilometers die op een duurzame manier worden afgelegd en geregistreerd in een mobiliteitsprogramma, meestal in de vorm van een registratie app, worden beloond met Mobimiles spaarpunten. Deze spaarpunten, ofwel mobimiles, kunnen worden ingewisseld voor artikelen in onze webshop. De artikelen worden ook nog eens thuis of op het werk bezorgd door een duurzaam opererende pakketbezorger, zoals een fietskoerier.

Hoe gaat het in zijn werk

Mobimiles is een spaarsysteem voor duurzame mobiliteit. Deelnemers sparen voor mobimiles die kunnen worden ingewisseld voor milieuvriendelijke cadeauartikelen, variërend van fietslampjes die opladen via zonnecellen tot laptoptassen van gerecycled materiaal, als ze duurzame kilometers afleggen of thuiswerken. Deze kilometers worden vastgelegd binnen het gewenste mobiliteitsprogramma. Zo beloont en ondersteunt Mobimiles het verlagen van CO2-uitstoot en het de gedragsverandering van de deelnemers.


Motiveer medewerkers én draag een steentje bij aan het milieu. Reis duurzaam en spaar duurzaam: dat is Mobimiles.zz

Voor wie is Mobimiles bedoeld

Mobimiles is bedoeld voor grotere bedrijven, instellingen of een groep mkb-bedrijven met een omvang van meer dan 500 deelnemers die duurzaam reisgedrag willen stimuleren. Mobimiles wordt gekoppeld aan regionale mobiliteitsprogramma’s van elk bedrijf, elke stad of regio, zoals bijvoorbeeld Goedopweg van de provincie Utrecht of Wat Groningers Beweegt van de provincie Groningen. Vervolgens wordt Mobimiles op maat ingericht, zodat het aansluit op de specifieke doelstellingen van het bedrijf of mobiliteitsprogramma.

 

Bedrijven en instellingen worden geïnspireerd om duurzaam reizen de standaard te maken voor hun medewerkers en zij worden ook nog eens beloond met een duurzaam artikel naar keuze uit onze webshop.

Dit maakt Mobimiles uniek:

  • Mobimiles is het eerste en enige duurzame spaarsysteem voor mobiliteitsprogramma’s in Nederland.
  • Mobimiles is een concept met grote communicatie- en merkwaarde: het is makkelijk te onthouden, snel te begrijpen en goed door te vertellen binnen het bedrijf.
  • Een krachtige en inspirerende aanmoediging voor gedragsverandering (gebaseerd op de gedragsbeïnvloeding principes van Cialdini).
  • Mobimiles is makkelijk aanpasbaar voor en door elke werkgever en inpasbaar in elk mobiliteitsprogramma.
  • De webshop is een uniek assortiment van duurzame, recyclebare en gerecyclede artikelen.
  • Mobimiles heeft een goede band met lokale leveranciers en producenten.
  • De artikelen worden op duurzame manier verzonden met lokale fietskoerierbedrijven.
  • Mobimiles neemt de volledige zorg uit handen van werkgevers tegen een vaste abonnementsprijs per deelnemer.

Fynch en Love to Ride

Mobimiles werkt samen met de mobiliteitprogramma’s Fynch en Love to Ride. Fynch registreert een duurzaam mobiliteitsbeleid en doet, onder meer, aan automatische triplogging. Love to Ride is een fietsprogramma dat werknemers motiveert om vaker de fiets te pakken. Net als Mobimiles, stimuleren beide programma’s een gezonder leefmilieu en een reductie in uitstoot van CO2 en fijnstof én wordt gedragsverandering beloond met het sparen voor mobimiles met korting, die je natuurlijk in onze webshop kan uitgeven.